Yoga op de HertenhorstReferenties

Wil je weten hoe anderen de yoga en meditatie van Irene Elisa ervaren?
Lees dan de volgende referenties:

 

 

 

Nathalie

Deze stap had ik eerder ‘moeten’ zetten!

Middels een vriendin ben ik terecht gekomen bij Irene Elisa voor yoga en meditatie. Voor mij een overweldigende ervaring. Ik zat, toen ik hieraan begon, niet zo lekker in mijn vel. Ik was onrustig, mijn hoofd maakte overuren in het nadenken over alledaagse beslommeringen en ook zaken aangaande mijn werk kon ik last loslaten.
De avonden bij Irene Elisa brengen mij steeds weer in een staat van rust en ontspanning die ik lange tijd niet zo intens had ervaren.
Naarmate ik vaker ging merkte ik ook dat de meditatie doorwerkte wanneer ik niet bij Irene de yoga volgde. Ik voel nu meer rust, slaap beter en kan zaken makkelijker afsluiten en het laten ‘zijn’! Het lukt me nu beter om mijn afdwalende gedachten weer terug te brengen naar het ‘hier en nu’.
Daarnaast zijn er soms korte oefeningen in duo-vorm waardoor je bewust wordt gemaakt van je lijf, het vertrouwen en gevoel van jezelf en de ander.

De yoga en meditatie van Irene Elisa is door haar warme persoonlijkheid een heerlijke avond om je bewust te worden van je lichaam, je te ontspannen en de rust in jezelf te vinden!

Mariëlle:

Ik heb de yoga en meditatieles bij Irene Elisa als verrassend, prikkelend en rustgevend ervaren.
Ze maakt een mooie combinatie tussen spelen met je energie en zintuigen,
en het volledig ontspannen tot rust laten komen van je geest en lichaam.
De liefde en het enthousiasme waarmee ze het doet, straalt er duidelijk vanaf.
Een fijn cadeau aan jezelf om moeiteloos meer te stromen en genieten in je leven.

Truus:

Wat een ontspannen, relaxte avond! Ik kan dit iedereen van harte aanbevelen. Even tijd voor totale ontspanning, luisteren naar jezelf. Nu ben ik weer helemaal zen. Dankjewel Irene Elisa, voor deze bijzondere ervaring!

Andrea:

Vanavond ook geweest. Heerlijk tot rust komen met de stem van Irene Elisa. Helemaal relaxt thuisgekomen en een heerlijke rust in mijn hoofd. Bedankt Irene Elisa, voor deze geweldige ervaringen.

Tineke:

Heerlijke yoga/meditatie sessie gehad van Irene Elisa, was voor mij een bijzondere ervaring. Het was de eerste keer dat ik aan zoiets heb meegedaan. Ik voel me heerlijk relaxt, goed geslapen vannacht.

Wil je je ook opgeven voor yoga en meditatie? Dat kan. Klik hier!

Sonja

Al enige tijd neem ik deel aan de mediatie- en ontspanningssessies van Irene. De kleine groep bestaat alleen uit vrouwen.
Tijdens de meditatie leert Irene me mijn IK op te zoeken en te voelen. Dan zijn de prikkels, signalen en geluiden om je heen even niet meer van belang.
Het voelt heerlijk aan om de rust in jezelf te voelen. Irene leert me om blij en tevreden te zijn in wie ik ben. “Je bent goed precies zoals je bent”.
De ademhalingsoefeningen zijn een belangrijk onderdeel. Het geeft mij ruimte, zelfvertrouwen en rust. Ook leert Irene me om energie in mijn lijf op te wekken en het te voelen. Deze oefeningen zijn wat actiever en zijn door een ieder goed uit te voeren. Iedereen doet het namelijk op zijn eigen manier en op zijn eigen kunde en tempo. De avond eindigt altijd met de yoga nidra, een bodyscan waardoor je volledig ontspannen bent.
Tot slot drinken we nog een kopje thee in stilte. Daarna praten we gezellig nog wat na. Wel nu: Ik kan een ieder dan ook de meditatie- en ontspanningssessies van Irene van harte aanbevelen. Kom thuis in jezelf!

Wendy:

Ik was zeker al een jaar aan het spelen met het idee ‘iets met mediteren (in groepsverband)’ te willen doen maar ik was altijd bang dat het niks voor mij zou zijn. Dat ik in een groep terecht zou komen met allemaal zeer ervaren en wazige mensen en dat ik dan uit de toon zou vallen, ofzoiets…..

Will I ever learn?….

Na een heel intensieve trainingsdag met mijn MT was ik geestelijk redelijk ‘leeg’ en had ik behoefte aan rust en opladen. Niet in de vorm van slapen, sporten, een glas wijn, een zak chips of tv kijken, maar aan ‘iets’ anders. En eigenlijk schreeuwde heel mijn lijf: “MEDITATIE!!!”.

Via de workshop ‘yoga voor moeder en kind’ van Irene Elisa wist ik dat Irene ook groepsmedidatie-sessies verzorgde. Dit was wat minder ‘eng’ voor me omdat ik Irene inmiddels kende en ervaren had wat voor mensen aan de yoga workshop mee doen: heel gewone, leuke mensen zoals jij en ik…

Dus heb ik Irene gevraagd of ik die avond mee mocht doen met de meditatiesessie. Dat was geen enkel probleem.

De weg naar de locatie was al een heerlijke ervaring; op mijn fiets door het Delftse Hout op een heerlijke voorzomerse avond! De locatie zelf voelde als een vakantie-stek; een mooie boerderij midden in de natuur. En de groep waarmee ik kennis maakte bestond uit… gewoon… vrouwen! Gewoon mensen! Van vlees en bloed. Moeders van, dochters van, vriendinnen van, vrouwen van. Met de auto, op de fiets of de schooter…. Helemaal niks engs of raars of wazigs aan dus ;-).

Ik heb inmiddels een aantal sessies bijgewoond en het is precies wat ik nodig heb om geestelijk en lichamelijk echt even op te laden. Meditatie laat mijn hoofd  en lijf heerlijk tot rust komen. De werking hiervan ebt nog dagen na. Je kunt het gevoel een beetje vergelijken met een goeie ontspanningsmassage of een heerlijke relaxte vakantie.

Ik vind het fijn om met een groep vrouwen te mediteren. Het voelt heel veilig en vertrouwt, ondanks dat we elkaar nauwelijks kennen. Maar dat maakt ook niet uit, we zijn er allemaal met hetzelfde doel.  En Irene zorgt ervoor dat we ons op ons gemak bij elkaar voelen door te blijven benadrukken dat alles mag en niets moet. Dus we mogen snurken, bewegen, nog een extra deken vragen als we het koud hebben, zolang het maar bijdraagt aan een ontspannen en fijne meditatie.

Na de meditatie ruimen we in stilte onze spulletjes op en daarna praten we altijd nog even na onder het genot van een kopje thee. Dan delen we even ervaringen en kunnen zo langzaam weer een beetje ‘terug op aarde komen’ om vervolgens weer naar huis te gaan, heerlijk uitgerust zodat we alle uitdagingen die ons die week staan te wachten, weer met gemak aan kunnen ;-).

Namaste!

Wil je je ook opgeven voor yoga en meditatie? Dat kan. Klik hier!

Heb je vragen of deze meditatie wel geschikt is voor jou? Bel dan gerust met Irene Elisa. Via 06-14996121 of neem mailcontact op via bovenstaande link.

Alle yogamaterialen zijn aanwezig. Je hoeft niets aan te schaffen.

Deel dit met :